Blog

10 προτάσεις για το μπάνιο σε επαγγελματικoύς χώρους

μπάνιο επαγγελματικών χώρων

Μπάνιο επαγγελματικού χώρου : προδιαγραφές και προτάσεις

Το μπάνιο του επαγγελματικού σας χώρου είναι ένας πολύ σημαντικός χώρος της επιχείρησής σας είτε αυτός χρησιμοποιείται από τους εργαζόμενους είτε από τους ίδιους του πελάτες σας. Με το σωστό σχεδιασμό μπορείτε να διατηρήσετε το μπάνιο στον επαγγελματικό σας χώρο καθαρό, υγιεινό και τακτοποιημένο.

Δείτε παρακάτω τις δέκα προτάσεις μας, για να βεβαιωθείτε ότι η τουαλέτα στον επαγγελματικό σας χώρο καλύπτει τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για να προσφέρει καλές υπηρεσίες στους πελάτες και στους εργαζόμενους και για να προσθέτει πόντους στην επαγγελματική σας εικόνα.

  • Το No 1 ζήτημα στο χώρο μίας τουαλέτας επαγγελματικού χώρου, είτε αυτός είναι γραφείο, είτε χώρος εστίασης που δέχεται πολλούς πελάτες σε καθημερινή βάση, είναι αφενός η καθαριότητα και αφετέρου τα είδη προσωπικής υγιεινής, δηλαδή τουλάχιστον χαρτί υγείας και σαπούνι. Βεβαιωθείτε ότι αυτά τα τρία (καθαριότητα-σαπούνι-χαρτί υγείας) δεν λείπουν ποτέ από το μπάνιο σας.
  • Χώρος φιλικός προς τον χρήστη:

Βεβαιωθείτε ότι το μπάνιο του επαγγελματικού σας χώρου είναι άνετο για όλους όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα. Υπολογίστε ότι ανάμεσα στους πελάτες σας μπορεί να είναι μικρά παιδιά, μωρά ή ακόμη και άτομα με προβλήματα δυσκινησίας, όπως ηλικιωμένοι ή άτομα σε αναπηρική καρέκλα. Βεβαιωθείτε ότι οι πελάτες σας κατά τη σύντομη επίσκεψή τους στο μπάνιο θα βρουν το χώρο της τουαλέτας κατάλληλα εξοπλισμένο και λειτουργικό για όλους. Φροντίστε ώστε να υπάρχουν ειδικές χειρολαβές όπου χρειάζεται, κατάλληλα τοποθετημένοι καθρέφτες, αλλαξιέρα μωρού και πάγκος, ακόμη και ειδικό WC για παιδιά, αν το απαιτεί ο χώρος σας για τους μικρούς σας πελάτες.

  • Καλάθι απορριμμάτων κοντά στο νιπτήρα: Η ιδανική θέση για τα δοχεία απορριμμάτων σε ένα μπάνιο επαγγελματικού χώρου είναι το σημείο ανάμεσα στον νιπτήρα και την πόρτα. Οι χάρτινες χειροπετσέτες πρέπει να βρίσκονται ακριβώς πάνω από το δοχείο απορριμμάτων, ώστε να αποφευχθεί η απόρριψή τους στο πάτωμα. Το σωστό σημείο τοποθέτησης καθοδηγεί τους επισκέπτες, οι οποίοι με μία κίνηση μπορούν να τραβήξουν το χαρτί και αμέσως αφού το χρησιμοποιήσουν, να το πετάξουν στα σκουπίδια, κι όχι κάτω. Αυτή η τεχνική υγιεινής βοηθάει στην προστασία από τα μικρόβια στο μπάνιο.

  • Τοποθέτηση διπλού κυλίνδρου για το χαρτί τουαλέτας: Με την τοποθέτηση δύο κυλίνδρων για το χαρτί υγείας, το συνεργείο καθαρισμού μπορεί να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην καθαριότητα του χώρου, από το να τρέχει κάθε τόσο να αλλάζει το ρολό που τελειώνει πολύ γρήγορα. Έτσι δεν θα ξεμένει ποτέ η τουαλέτα από χαρτί υγείας.
  • Καλύμματα καθίσματος λεκάνης μίας χρήσης: Οι περισσότεροι αισθάνονται άβολα να κάθονται απευθείας σε ένα κοινόχρηστο κάθισμα τουαλέτας. Μπορείτε να τοποθετήσετε ειδικό μηχάνημα που παρέχει κάλυψη του καθίσματος μίας χρήσης. Χωρίς αυτό, είναι πιθανό οι επισκέπτες στο μπάνιο σας να καλύψουν το κάθισμα με χαρτί υγείας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται περισσότερα απορρίμματα, τα οποία συχνά καταλήγουν μέσα στην λεκάνη της τουαλέτας.
  • Φωτοκύτταρα για ελάχιστη επαφή με τα χέρια: Για να βελτιώσετε την υγιεινή στο μπάνιο του επαγγελματικού σας χώρου μπορείτε να τοποθετήσετε φωτοκύτταρα σε βρύσες και καζανάκια, ώστε οι επισκέπτες της τουαλέτας να αγγίζουν με τα χέρια όσο το δυνατόν λιγότερες επιφάνειες. Τοποθετήστε επίσης στεγνωτήρα χεριών ή χαρτοπετσέτες χειρός για να έχετε λιγότερη υγρασία στο χώρο και να μην πέφτουν νερά στο δάπεδο.
μπάνιο επαγγελματικού χώρου

  • Επενδύσεις τοίχων: Επιλέξτε ανθεκτικά υλικά για τους τοίχους στο μπάνιο του επαγγελματικού σας χώρου. Υπάρχουν ειδικά δομικά υλικά, κατάλληλα για χώρους με υγρασία όπως το μπάνιο, τα οποία εμποδίζουν την υγρασία να εξαπλωθεί και να δημιουργηθούν προβλήματα με εστίες μικροβίων.
  • Αντιολισθητική επιφάνεια δαπέδου: Για λόγους ασφαλείας, το πάτωμα στο μπάνιο του επαγγελματικού σας χώρου πρέπει να μην γλιστράει, ακόμη κι όταν είναι βρεγμένο. Μπορείτε να επιλέξετε αντιολισθητικά υλικά για το δάπεδο μπάνιου καθώς στην αγορά θα βρείτε πολλές επιλογές σε αντιολισθητικά πλακάκια, δάπεδα με μη ολισθηρή φυσική πέτρα, κεραμικά πλακάκια κ.α.
  • Αποσμητικά χώρου: Κανείς δεν θέλει να βρεθεί για πολλή ώρα σε χώρο που βρίσκεται κοντά στην είσοδο της τουαλέτας, λόγω της μυρωδιάς που συχνά βγαίνει από εκεί. Ευτυχώς, τα αυτόματα αποσμητικά χώρου που ψεκάζουν άρωμα σε τακτά χρονικά διαστήματα βοηθούν με αυτό το πρόβλημα. Εάν χρησιμοποιείτε αυτή τη λειτουργία, βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει το αποσμητικό χώρου σε σωστό σημείο ώστε το σύστημα ψεκάζει το χώρο κι όχι το κεφάλι όποιου περνά την πόρτα της τουαλέτας.
μπάνιο επαγγελματικού χώρου 2

  • Ευδιάκριτες ταμπέλες: Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε περίπτωση που ο επαγγελματικός σας χώρος υποδέχεται πολλούς πελάτες, όπως για παράδειγμα ένας χώρος εστίασης όπου η τουαλέτα έχει μεγάλη επισκεψιμότητα από τους πελάτες σας. Τοποθετήστε πινακίδες στην είσοδο του μαγαζιού σας που να δείχνουν ξεκάθαρα προς τα πού βρίσκεται η τουαλέτα. Επίσης τοποθετήστε σε κάθε πόρτα τουαλέτας ξεχωριστή ταμπελίτσα – για άνδρες ή γυναίκες – ώστε κάθε πελάτης να μπορεί εύκολα να διακρίνει σε ποια πόρτα θα πρέπει να μπει και να βρεί το δρόμο του.

You might be interested in …