Επισκευή σωλήνων αποχέτευσης

επισκευή σωλήνων αποχέτευσης

Πότε υπάρχει πρόβλημα στην αποχέτευση;

Το πρόβλημα στην αποχέτευση είναι μία από τις πιο άβολες καταστάσεις που μπορεί να βιώσει ένα νοικοκυριό. Δύο είναι οι  σημαντικές βλάβες του δικτύου αποχέτευσης που χρειάζονται επισκευή: το φράξιμο των σωλήνων και το σπάσιμο των σωλήνων αποχέτευσης.

α) Βουλωμένη αποχέτευση

Συνήθως το καταλαβαίνουμε όταν η ζημιά έχει προχωρήσει, έχει μπλοκάρει το δίκτυο αποχέτευσης και τα λύματα δεν μπορούν να φύγουν, ή κατεβαίνουν με πολύ αργό ρυθμό, από την λεκάνη της τουαλέτας, τον νεροχύτη, τον νιπτήρα ή την μπανιέρα.

Η πιο συνηθισμένη αιτία που προκαλεί φράξιμο της αποχέτευσης είναι η συσσώρευση λίπους και οργανικών αποβλήτων στα τοιχώματα των σωλήνων, που φράζουν σιγά-σιγά την ελεύθερη δίοδο του νερού, μέχρι που κάποια στιγμή την εμποδίζουν εντελώς.

Το πρόβλημα όμως μπορεί να οφείλεται σε πιο σοβαρούς λόγους. Τέτοιοι λόγοι μπορεί να είναι:

  • να έχει πέσει ένα στερεό αντικείμενο μέσα στην αποχέτευση, από την λεκάνη της τουαλέτας
  • να έχουν μετακινηθεί οι σωλήνες αποχέτευσης από την θέση τους ή να έχουν σπάσει
  • να έχουν φράξει οι σωλήνες από την εισβολή ριζών από τα γειτονικά δέντρα

β) Ράγισμα, σπάσιμο σωλήνων αποχέτευσης

Πέρα από την βουλωμένη αποχέτευση, υπάρχουν και άλλα σημάδια που δείχνουν ότι υπάρχει πρόβλημα με την αποχέτευση του σπιτιού σας και χρειάζεται να καλέσετε κάποιον επαγγελματία υδραυλικό για να διορθώσει την βλάβη. Αυτά είναι:

  • υγρασία ή μούχλα σε οροφές, ή τοίχους που γειτονεύουν με σωλήνες αποχέτευσης – εδώ η βλάβη μπορεί να οφείλεται σε ζημιά στους σωλήνες αποχέτευσης του επάνω διαμερίσματος, ή στους κοινόχρηστους σωλήνες αποχέτευσης της
  • η άσχημη μυρωδιά που βγαίνει από τα σιφώνια του σπιτιού σας

γ) Πώς λύνεται το πρόβλημα;

Το συνεργείο του Θες Υδραυλικό έχει την εμπειρία και τα εργαλεία για να διαπιστώσει την αιτία της βλάβης και να προχωρήσει σε επιδιόρθωση.

Αν η αποχέτευση είναι βουλωμένη, προχωράμε σε αποτελεσματική απόφραξη με σύγχρονο μηχάνημα υδροπίεσης.

Αν χρειαστεί θα κάνουμε έλεγχο στους σωλήνες αποχέτευσης και με ειδική κάμερα αποχέτευσης που μας δίνει μια πλήρη εικόνα του εσωτερικού όλου του δικτύου.

Αν το πρόβλημα οφείλεται σε σπασμένο σωλήνα αποχέτευσης, τότε χρειάζεται αντικατάσταση του παλιού σωλήνα με καινούριο. Με την κάμερα αποχέτευσης, μπορούμε να βρούμε ακριβώς το προβληματικό σημείο και να σκάψουμε μόνο εκεί. Έτσι έχετε πολύ λιγότερη αναστάτωση στον χώρο σας.

Καλέστε μας στο 697-083-6530 για κάθε πρόβλημα που παρουσιάζει το αποχετευτικό σας δίκτυο.