τηλ. 697-083-6530

Επισκευή σωλήνων αποχέτευσης

επισκευή σωλήνων αποχέτευσης

Προβλήματα στην αποχέτευση

Το πρόβλημα στην αποχέτευση είναι μία από τις πιο άβολες καταστάσεις που μπορεί να βιώσει ένα νοικοκυριό. Συνήθως το καταλαβαίνουμε όταν η ζημιά έχει προχωρήσει, έχει μπλοκάρει το δίκτυο αποχέτευσης και τα λύματα δεν μπορούν να φύγουν, από την λεκάνη της τουαλέτας, τον νεροχύτη, τον νιπτήρα ή την μπανιέρα.


Πέρα όμως από την βουλωμένη αποχέτευση, υπάρχουν και άλλα σημάδια που δείχνουν ότι υπάρχει πρόβλημα με την αποχέτευση του σπιτιού σας και χρειάζεται να καλέσετε κάποιον επαγγελματία υδραυλικό για να διορθώσει την βλάβη. Αυτά είναι:

  • το νερό να κατεβαίνει με πολύ αργό ρυθμό ή ακόμα και να ανεβαίνει, στον σωλήνα αποχέτευσης της λεκάνης, του νεροχύτη, του νιπτήρα ή της μπανιέρας
  • η άσχημη μυρωδιά που βγαίνει από τα σιφώνια του σπιτιού σας
  • ήχοι σαν μπουρμπουλήθρες να ακούγονται μέσα στους σωλήνες

 

Τι προκαλεί τα προβλήματα στην αποχέτευση;

Η πιο συνηθισμένη αιτία που προκαλεί μπλοκάρισμα της αποχέτευσης είναι η συσσώρευση λίπους και οργανικών αποβλήτων στα τοιχώματα των σωλήνων, που φράζουν σιγά-σιγά την ελεύθερη δίοδο του νερού, μέχρι που κάποια στιγμή την εμποδίζουν εντελώς.

Το πρόβλημα όμως μπορεί να οφείλεται σε πιο σοβαρούς λόγους. Τέτοιοι λόγοι μπορεί να είναι:

  • να έχει πέσει ένα στερεό αντικείμενο μέσα στην αποχέτευση, από την λεκάνη της τουαλέτας
  • να έχουν μετακινηθεί οι σωλήνες αποχέτευσης από την θέση τους ή να έχουν σπάσει
  • να έχουν φράξει οι σωλήνες από την εισβολή ριζών από τα γειτονικά δέντρα

Το συνεργείο του Θες Υδραυλικό έχει την εμπειρία και τα εργαλεία για να διαπιστώσει την αιτία της βλάβης και να προχωρήσει σε επιδιόρθωση.

Επισκευή ή αντικατάσταση σωλήνων αποχέτευσης

Αν η αποχέτευση είναι βουλωμένη, προχωράμε σε αποτελεσματική απόφραξη με σύγχρονο μηχάνημα υδροπίεσης.

Αν χρειαστεί θα κάνουμε έλεγχο στους σωλήνες αποχέτευσης και με ειδική κάμερα αποχέτευσης που μας δίνει μια πλήρη εικόνα του εσωτερικού όλου του δικτύου.

Αν το πρόβλημα οφείλεται σε σπασμένο σωλήνα αποχέτευσης, τότε χρειάζεται αντικατάσταση του παλιού σωλήνα με καινούριο. Με την κάμερα αποχέτευσης, μπορούμε να βρούμε ακριβώς το προβληματικό σημείο και να σκάψουμε μόνο εκεί. Έτσι έχετε πολύ λιγότερη αναστάτωση στον χώρο σας.

Καλέστε μας στο 697-083-6530 για κάθε πρόβλημα που παρουσιάζει το αποχετευτικό σας δίκτυο.